Bir şeyler düşündüğümüz zaman nöron hücreleri arasında elektro kimyasal bir akım doğar.
Düşünce, zannettiğimiz gibi soyut bir kavram değildir.
Sizler belli şeyleri sürekli düşündüğünüz zaman, aynı norolojik yollardan düşünce akımın geçiriyorsunuz.
Hele ki, hoşunuza gitmeyen olumsuz düşünceleri beyninizin içinden geçirdikçe, o bölgedeki nöron ağlarını aktifleştiriyorsunuz demektir.
İşin kötüsü, o bölgede aktifleşen nöron ağları gitgide güçleniyor ve otomatiğe bağlanarak alışkanlığa dönüşüyor.
Ve artık siz istemeseniz de, kontrolü otomatik pilottaki olumsuz düşüncelerinizin eline vermiş oluyorsunuz.
Peki olumsuz düşünce ve inançlarımızdan kurtulmanın ve olumlu düşünce tohumları ekerek zihnimizde yeni bir düşünme modeli geliştirmemizin imkanı var mıdır?
Elbetteki var. Eğer zihninize yeni bir düşünce yerleştirmek istiyorsanız, önce zihninizde yeni düşüncenin nöron bağlantısını oluşturmanız gerekir.
Yani arzu ettiğiniz halinizi ya da durumu düşünmeniz, olumlama yaparak sözcüklerin enerjisini yüklemeniz ve zihninizde canlandırmanız gerekiyor.
Siz, bu yeni nöronlardan kimyasal reaksiyonları geçirdiğiniz sürece -düşündükçe ve zihninizde canlandırdıkça- bu bölgedeki nöronlar sarmaşık gibi çoğalmaya ve aktifleşmeye başlayacak.
Vücudumuzdaki hücreler 21 günde kardeş hücrelere bölünürler.
1 nöron 2 ye, 2nöron 4e, 4 nöron 16 ya daha da uzatabilirim…
Yani kendisini destekleyecek olan yeni nöron bağlantıları kurarak kendilerini güçlendireceklerdir. Bunun tam tersi olarak, artık olumsuz düşüncenizin geçtiği nöron ağlarından akım geçmemeye başlayınca o bölge kuraklaşacak ve üzerinizdeki etkisini yitirecektir.
Peki otomatik pilotta olan ve hatta alışkanlığa dönüşmüş olan olumsuz durumumuzu düşünmemeyi nasıl başaracağız ?
Cevabı şu: Enerjnizi, olumlu düşünceleri zihninizde geçirmeye, olumlamalarını yapmaya ve zihninizde canlandırmaya harcayarak başarıya ulaşacaksınız. Bunun dışında boş kaldığınız zamanlarda, başka bir şeyler yapmaya zihinsel olarak odaklanmak işe yarayacaktır.
Örneğin kendinize hobi edinebilirsiniz, yeni şeyler öğrenmeye ve keşfetmeye zamanınızı harcayabilirsiniz. Çünkü beyin rutinden nefret eder ve rutine girdiği an olumsuz düşünceleri ardı ardına üretmeye meyleder.
Onu sürekli yeni, üretken ve faydalı meşgalelerle oyalamanız gerekir. Örneğin yapmaktan keyif alabileceğiniz 20 şeyi yazıp bunlardan birini yapmaya başlayabilirsiniz...
Alıntı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder