22 Ekim 2018 Pazartesi

%100 Düşünce Gücü, Jack Ensign Addington

“Işık gökgürültüsünden düşüncede eylemden önce gelir!”

(Heinrich Heine)






▫️Kendini yönetme bilimi:

İnsanlarla yaptığım bu çalışma sayesinde kendini yönetme bilimini - bilinçaltını doğru kullanmım alanlarına yönlendirme sanatını- geliştirdim. Bu bilimin geçerliliği hakkında artık kafamda hiç bir kuşku yok! 

Kişi kendisi ile ilgili inandığı hayal ettiği güvenle beklediği şeyleri mutlaka yaşayacaktır. Bilinen tüm sorunların üstesinden gelecek kesin ve kolay uygulanabilir bir kendini yönetme sistemi vardır. 

Evrenin kendine ait bir düzeni ve yasaları vardır. Hayatın her alanı yasalarla yönetilir. Hiç bir şey çevreye ve şansa bağlı değildir. Dış dünyadaki her şey düşüncenin kullanımı yoluyla halledilebilir. Her sorunu kendini yönetmeyle çözümlemek mümkündür. Anahtar psikojenezdir. Yani her şey düşüncede başlar. Bu sadece dünyanın başlangıcında olmadı. Hayat sürekli kendini yeniliyor yeniden yaratıyor. Bizde devamlı olarak yeniden baştan başlıyoruz.


▫️Kendini yönetmede kullandığımız kural şu:

Kişinin bilinçli olarak düşündüğü her şey bilinç altını etkiler ve bu düşünce içerdiği arzu ve güce göre gerçekleşir.

Hepimiz bilinçaltımızı nasıl temizleyeceğimizi bir gün gerçekleşmesini istemediğimiz, düşüncelerimizi oradan nasıl söküp atacağımızı öğrenmek zorundayız.

Düşüncelerimize ve dolayısıyle hayatımıza hakim olabileceğimizi , bilinçaltına emirler verebileceğimizi ve evrenin gücü ve bilgeliği sayesinde bu emirlerin yerine getireleceğini kanıtlamak zorundayız. Kendini yönetme aklın onu takip eden olumlu emirleri yerine getireceğini bilerek bilinçaltını olumlu yönde yeniden yönlendirme sanatıdır. 

Psikojenez; "her şey düşüncede başlar" prensibi, kendini yönetme ise bu prensibin kullanımıdır.


Kendimiz için yarattığımız dünyadan hoşlanmıyorsak hoşlanabileceğimiz yeni olaylar başlatacak bir dünya yaratma hakkı verilmiştir bize. Bu "kendini yönetmektir" Biz zihinsel kalıbı hazırlarız ve düşünce onu bizim için doldurur.


Bir keresinde tüm yaşamı stres dolu olumsuz bir ortamda geçmiş olan bir kadına danışmanlık yapmıştım. Laura hayatı boyunca düşündüğü ya da yaptığı hemen her şey için suçluluk duyduğunu kabul etmişti.Bana kocası hiç bir uyarıda bulunmadan onu boşadığı için gelmişti. Umutsuz çaresiz bir haldeydi. Bunun kendisi için çok büyük bir şok olduğunu söylüyordu.

Bunun olabileceğini hiç düşünmemiştim dedi önce. Ancak az sonra olaylardan çabuk etkilenen bir yapısı olduğunu kabul etti. Ne zaman bir boşanma haberi duysa "kocam beni boşarsa ne yaparım" diye düşündüğünü söyledi. Bu olasılığı bir çok kez düşünmüş her seferinde terk edilmenin ve yalnızlığın dehşetini duymuştu. Daha önce bana boşanma olasılığını asla düşünmemiş olduğunu söylemesine rağmen derinlerden gelen bu korkuyu yıllardır yaşadığı ortaya çıkmıştı. Evliliğinde bu korkuyu haklı gösterebilecek olmamasına karşın korktuğu başına gelmişti.

Zihinsel olarak aynı anda iki yöne gittiğini anlamaya başlamıştı yavaş yavaş.Bilinçli olarak boşanmayı hiç düşünmediğini iddia ederken bilinçaltında boşanma korkusuyla doluydu.Zihninin ghislerle ilgili derinliklerinde boşanmayı bir olasılık olarak kabullenmekle kalmayıp düşüncelerinede bu şekilde yön vermeye başlamış ve sonunda boşanma olayını yaşamıştı.


Laura ve ben ona yeni bir zihinsel yapı kazandırmak gerektiği konusunda fikir birliğine vardık. Yeni bir zihinsel başlangıç yapabilmesi için psikojenez prensibini uygulayarak hayata karşı yeni bir bakış açısı kazanması gerekiyordu.Ancak nereden başlayacağını bilmiyordu. Bir kırtasiyeciye gidip kendine büyük bir defter almasını önerdim.Olumsuz düşüncelerinin farkına vardıkça bunları yazmasını istedim.Daha sonra bunları analiz edecek ve bunların olumlu karşılıklarını bulmaya çalışacaktı. Her hangi bir konuda kendini suçlu hissettiğinde bunu da günlüğüne yazması konusunda anlaştık. Böylece her suç konusu kendini suçlama olmaktan çıkarılıp kendini kabullenmeye dönüştürülecekti.


Aradan bir kaç hafta geçti. Günlüğünü getirdiğinde yazdığı olumsuz düşüncelerin bir kısmını tartıştık. Hayatındaki hemen her şeye karşı olumsuz düşünceler geliştirme eğiliminde olduğunu görmeye başladı. Örneğin avukatı hisse senedine yatırım yapmasını önerdiğinde hemen bunun parayı sokağa atmak olduğunu düşünmüştü.


Arkadaşları ortam değişikliğinin onu mutlu edeceğini düşünerek tatile çıkmasını önerdiklerinde hemen bir kaza olasılığını düşünmüştü. Yeniden evlenmek konusunda ise şöyle düşünüyordu, "bir daha asla evlenmeyeceğim uzun yalnız bir hayat uzanıyor önümde"

Ve şimdi defterini okuduğunda laura gülmeye başlamıştı. "Nasıl bu kadar olumsuz olabiliyor muşum"

Birlikte yeni olumlu bir "kendini yönetme" planı üzerinde çalıştık. Yeni bir zihinsel yapının çatısıydı bu. Hayata olumlu bakmanın olumsuz bakmak kadar kolay ve çok daha üretken olduğunu görmeye başladı.

Sizde hoş olmayan düşünceleri aklınızdan söküp atmak istiyorsanız bu sistemi tavsiye ederim.

Bir gün laura şöyle dedi: Düşündüğüm şeyler zamanla gerçeğe dönüyorsa sadece gerçekleşmesini istediğim şeyleri düşünmem akıllıca olur.


Yeni zihinsel yapının her an kullanılmaya hazır beklediğini söyleyebilmeyi isterdim ama bu o kadar basit değildi. Eskisini söküp atmak oldukça uzun bir zaman aldı. Lauranın günlüğü bir gün önce olumsuz düşüncelerle doluyken bir gün sonra yeni ve olumlu bir yaklaşıma sahip olmadı. Düşünce bahçesi yabani otlarla kaplıydı ve bunlar bir gecede sökülüp atılmadı.

Sökülüp atılması gereken eski korkular eski suçluluk duyguları bilinçaltının derinliklerine yerleşmişti çünkü. Örneğin hayatın artık ondan geçtiği yeniden evlenme şansına sahip olmadığı gibi bir düşüncesi vardı. Geçmişteki başarısızlığından dolayı kendini bağışlayamıyordu bir türlü. Bazı gizli kalmış yeteneklerini bugün ortaya çıkarıp geliştirebileceğine inammakta güçlük çekiyordu.


Böylece yeni bir amaç listesi oluşturduk ve bitirilmiş resim diye adlandırdığım şey üzerinde çalışmaya başladık. Bugünkü yalnızlığını suçluluk duygularını ve yetersizliğini düşünmek yerine tüm dikkatini yaşamayı arzuladığı yaşam biçimine vermeye başladı.Ne zaman eski olumsuz yanıtlar ortaya çıksa kendilerini yavaş yavaş etkisizleştiren olumlu yanıtlarla karşılaştılar. Olumlu yaklaşımlar giderek güçlendi ve nihayet olumsuz biçimleri yendi.

Laura günlüğünün arka tarafına amaçlarını şöyle sıralamıştı:


1- Kendini ifade etmek

2-Arkadaşlık

3-Mutlu evlilik

Bugün tüm amaçlarının gerçekleştiğini söylemekten mutluyum. Oysa Laura onları ilk kez yazdığında olanaksız olduğunu söylüyordu.

Laura şimdi bir zamanlar dansa sarıldığı arzu ve şevkle yağlı boya resme başlayan usta bir sanatçı. Geçenlerde açtığı kişisel sergiyi gezerken bir çok tablosunun "satıldı" etiketini taşıdığını gördüm. Resimleri büyük ilgi topluyor ve sürekli talep ediliyor. Kafasını kendinden ve sorunlarından kurtardığından beride dostluğu aranan bir kişi oldu. Çalışması sürerken güzel tablolarından etkilenip kendisine yaklaşan dul bir ressamla tanıştı. Adam bir arkadaşına "onu mutlaka tanımalyım" demişti. "tabloları yaşama duyduğu coşkulu sevgiyi yansıtıyor resimleri seyrederken öylesine haz duyuyorki insan; harika bir kadın olmalı bu."

Tanıştılar ve daha ilk görüşte birbirlerinden hoşlandılar. Altı ay içerisinde evlendiler ve bugün mutlu olup olmadıklarını sorduğumda bana "adeta cennette yaşadıklarını "söylüyorlar. Evet üçüncü amaçta gerçekleşmişti.

Size lauranın önceki ve sonraki resimlerini gösterebilmeyi isterdim. Bugün o ilk karşılaştığım kadın değil aslında. Artık geçmişe bakmıyor, kin duymuyor yada kendini suçlamıyor. Zihinsel yapısını düzenlediği zaman dünyasını her açıdan yeniledi. Kendisi için belirlediği amaçlar hakkında konuştuğumuz zihinsel kalıplardı. Evrensel düşünce hepsini doldurdu.



▫️PARLAK BİR YAŞAM İÇİN KENDİNİ YÖNETME

İşe daha önce verdiğimiz emirleri değiştirmekle başlamalıyız. Ancak bilinçli olaraka bir hayata başlamaya karar versekte bilinçaltımıza yeni düşünce biçimini işlemedikçe o bir hafta, bir ay, bir yıl önce verdiğimiz emirleri yerine getirmeyi sürdürür. Tek bildiği şey bize hizmet etmektir ve bunu iyi yapar. Bilinçaltı emirlerimizi değiştirinceye dek onları yerine getirmeyi sürdüren sadık bir hizmetkardır.


Onun bildiği ve uyguladığı aslında bizim kendimizle ilgili inançlarımızdır.


Şimdi bilinçaltımızı yeniden nasıl düzenleyeceğimizi eski olumsuz kalıpları yeni ve olumlu olanlarla nasıl değiştirebileceğimizi öğreneceğiz.


Bu da belirli bir teknikle sağlanabilir.

Kendini yönetme öğrenilmesi gereken bir sanattır.


Bilinçaltının olumsuz düşüncelerden temizleme olumlaması


"Bu hayatımın dönüm noktası.Geçmişteki tüm olumsuzlukları siliyorum, gelecek ise seçimimi yapmamı bekliyor.İşte bu anda yarınlarıma yön veriyorum.Geçmişte yaptığım tüm hatalar için kendimi bağışlıyorum.Geçmişi tüm olumsuzlukları unutarak yeni bir hayata başlıyorum.Kendim için yalnızca deneyimlemek istediğim şeyleri seçiyorum."

Seçtiklerim: {kendiniz seçin} (sağlık, zenginlik, bolluk, mutluluk, arkadaşlık, başarı, )

Bilinçaltı istediğiniz şeyi sunmak için gerekeni yapacaktır!


Jack Ensign Addington, %100 Düşünce Gücü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder